Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Polonia interzice intrarea mașinilor cu numere rusești. Măsura aplicată și de țările baltice

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Autoturismele înmatriculate în Rusia au interdicție de a circula, începând de duminică, pe teritoriul Poloniei. Autoritățile de la Varșovia aplică astfel o măsură instituită la nivel european pentru a sancționa Federația Rusă din cauza declanșării războiului din Ucraina, relatează Euronews.com.

Potrivit hotărârii UE, autovehiculele înmatriculate în Federația Rusă nu mai pot circula pe teritoriul celor 27 de state membre.

"O mașină înmatriculată în Rusia nu are dreptul să intre în Polonia", a declarat sâmbătă ministrul polonez de Interne, Mariusz Kaminski.

Interdicția a intrat în vigoare începând de duminică.

”Acesta este un alt element al sancțiunilor impuse Rusiei și cetățenilor săi în legătură cu războiul brutal din Ucraina, din cauza faptului că statul rus reprezintă astăzi o amenințare la adresa securității internaționale", a mai precizat Kaminski, potrivit sursei citate.

Autoritățile poloneze au aplicat această măsură în contextul în care, în urmă cu câteva zile, statele baltice, Lituania, Letonia și Estonia, au interzis intrarea pe teritoriul lor a vehiculelor cu numere de înmatriculare rusești - o măsură comună în conformitate cu o interpretare recentă a sancțiunilor UE împotriva Moscovei.

Polonia și țările baltice se numără printre cei mai vocali critici europeni ai Rusiei și ai președintelui Vladimir Putin.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusia, a catalogat măsura Comisiei Europene drept una rasistă. El a sugerat că Moscova ar putea riposta prin suspendarea legăturilor diplomatice cu UE și rechemarea diplomaților săi de la Bruxelles.

Distribuie

Taguri