Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Când va fi inaugurat primul tronson din Autostrada de Centură A0. Asociația Pro Infrastructura a făcut anunțul

Din 21 septembrie, România are 1.000 de kilometri de autostradă. Între timp, Asociația Pro Infrastructura a anunțat că urmează o altă bucată. Este vorba de lotul 2, sectorul de nord și face parte din primul tronson al autostrăzii A0, care este inclusă în centura Bucureștiului. 9,5 kilometri din ea vor fi dați în folosință în noiembrie.

Primul tronson din autostrada A0 va fi inaugurat în noiembrie

Bucata de drum se află între DN1 și autostrada A3, începe din apropierea localității Afumați, trece de pădurea Petrești și ajunge în zona Corbeanca.În ultima săptămână din luna august, lucrările erau făcute în proporție de 80%.

Se preconiza că vor fi dați în folosință 13,5 kilometri, numai că Ministerul Transporturilor și CNAIR nu au primit aprobarea pentru o descărcare provizorie în DJ 200, lângă Ștefănești. Dacă s-ar fi reușit așa ceva, exista "o alternativă de conectare a DN2 cu DN1 prin A0, degrevând DNCB de o parte din vehiculele aflate în tranzit", după cum precizează sursa citată.

În total, lotul 2 din autostrada A0 are 19 kilometri. Sectorul sud din A0 este compus din trei loturi, adică 52 de kilometri.

Asociația Pro Infrastructura a postat imagini cu stadiul lucrărilor. Pe lotul 3 din această autostradă (Bragadiru - Joița), stadiul lucrărilor se află la 53,45%, cu inaugurarea preconizată în 2024.

VEZI GALERIA
9 imagini

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE