Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serghei Lavrov: Republica Moldova, următoarea victimă a războiului hibrid declanşat de Occident împotriva Rusiei

”Republica Moldova este următoarea victimă a războiului hibrid declanşat de Occident împotriva Federaţiei Ruse”, este declarația făcută de ministrul de Externe rus, la reuniunea OSCE de la Skopje, potrivit Unimedia.

Totodată, acesta a menționat că Occidentul distruge Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

”Memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva în mod fiabil situaţia din Moldova acum 20 de ani, se numără, de asemenea, printre încercările zădărnicite de a rezolva problemele continentului nostru după principiile OSCE.

NATO şi UE au torpilat fără menajamente documentul deja parafat de Chişinău şi Tiraspol, iar acum omoară formatul „5+2”, ultimul lucru care a mai rămas din eforturile comune pentru o reglementare transnistreană. De fapt, Moldova este destinată să fie următoarea victimă în războiul hibrid declanşat de Occident împotriva Rusiei”, a declarat Serghei Lavrov.

Reacția Ministerului de Externe al Republicii Moldova

MAEIE a venit cu o reacție la declarații solicitând Moscovei ”retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din teritoriul nostru”.

”Încă de la începutul invaziei brutale a Federației Ruse împotriva Ucrainei, în Moldova am resimțit întreg arsenalul de tentative de destabilizare pe care Rusia l-a declanșat împotriva noastră. Declarațiile Rusiei, fie ele de astăzi sau din ocazii anterioare, se înscriu în șirul acțiunilor ostile pe care Federația Rusă încearcă să le implementeze față de țara noastră de-a lungul ultimilor 30 de ani. Din fericire, în tot acest timp, statele partenere din occident ne-au fost alături, ajutându-ne să depășim cu succes aceste amenințări.

Luând în calcul că ministrul Lavrov a ajuns totuși la reuniunea ministerială OSCE, sperăm că mesajul nostru - clar și tranșant - va fi înțeles și de el: Republica Moldova merge, ireversibil, pe calea europeană iar astăzi, mai mult ca niciodată, insistăm pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din teritoriul nostru”, a declarat Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de externe Nicu Popescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE