Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MApN Republica Moldova: Rusia nu include Moldova în planurile sale militare

Ministrul moldovean al Apărării a declarat că planurile militare ale Rusiei nu vizează Moldova. Lucru confirmat de Moscova pe multiple canale oficiale și din mai multe surse, spune Anatolie Nosatîi, într-un interviu pentru Agora.md.

Nu există un pericol iminent pentru Republica Moldova

"Cetățenii Republicii Moldova actualmente trebuie să fie în siguranță. Forțele rusești desfășoară acțiuni de luptă în sud-estul Ucrainei, o distanță care ne asigură o stabilitate. În pofida faptului că exploziile de la rachetele rusești uneori se mai aud în regiunea de sud a țării, ceea ce este foarte alarmant pentru noi, un pericol iminent, actualmente, de o eventuală agresiune sau de niște operațiuni militare pe teritoriul Republicii Moldova nu există. Pe canalele oficiale, din mai multe surse, s-a comunicat că planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova", a întărit ministrul.

Maia Sandu: Republica Moldova nu va ezita să ceară sprijin, dacă Rusia o va ataca

”Admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste. Ne pregătim pentru toate scenariile, iar în situația în care Rusia va încerca să atace Republica Moldova, evident că vom cere ajutor”, a spus președintele Moldovei, Maia Sandu, într-o declarație publică cu ocazia vizitei în România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE