Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Senatul SUA adoptă o lege de protecție a căsătoriilor între persoane de același sex

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Senatul american a adoptat un proiect de lege istoric care ar consacra căsătoriile între persoane de același sex în legislația federală. Proiectul de lege va abroga legile anterioare care defineau căsătoria ca fiind o uniune între un bărbat și o femeie și, de asemenea, împiedică oficiile de stare civilă să discrimineze cuplurile „din cauza sexului, rasei, etniei sau originii lor”.

568.000 de cupluri căsătorite de același sex trăiesc în SUA 

Existau temeri că Curtea Supremă a SUA ar putea anula o hotărâre din 2015 care recunoaște căsătoriile între persoane de același sex în întreaga țară, după decizia privind dreptul la avort. Unii parlamentari republicani se opun în continuare legislației, spunând că este inutilă și că încalcă drepturile religioase.

Însă proiectul de lege a fost adoptat marți cu 61 de voturi pentru și 36 împotrivă, inclusiv de 12 senatori republicani.

„Statele Unite sunt pe cale să reafirme un adevăr fundamental: dragostea este dragoste și americanii ar trebui să poată să se căsătorească cu persoana pe care o iubesc”, a declarat președintele american Joe Biden într-un comunicat.

Proiectul de lege ar urma să fie aprobat oficial de Camera Reprezentanților din SUA săptămâna viitoare și apoi să fie semnat „cu promptitudine și mândrie” de Joe Biden. În Statele Unite trăiesc aproximativ 568.000 de cupluri căsătorite de același sex, potrivit Biroului de recensământ al SUA.

Distribuie

Taguri