Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Senatoarea germană Franziska Giffey, victimă a seriei de violenţe împotriva unor politicieni: A fost atacată într-o bibliotecă

Franziska Giffey, senatoare germană și fost primar al Berlinului, a devenit cea mai recentă victimă a unei serii de atacuri îndreptate împotriva politicienilor germani.

Potrivit informațiilor oferite de poliția germană, un bărbat a lovit-o din spate cu un obiect greu într-o bibliotecă locală.

Senatoarea a scăpat cu răni ușoare

Giffey, ministru al economiei în executivul local şi membru al Partidului Social-Democrat (SPD), formaţiunea cancelarului federal Olaf Scholz, a scăpat cu răni ușoare în urma atactului, conform poliţiei şi Parchetului din Berlin.

Bărbatul a lovit-o pe senatoare în cap şi gât cu o pungă ce conținea ceva greu, după care a fugit, conform poliţiei. Franziska Giffey a fost apoi transportată la spital, unde a primit îngrijiri, dar a fost externată după scurt timp.

Violențe fizice și verbale împotriva unor politicieni

Incidentul face parte dintr-o serie de violențe fizice și verbale împotriva unor politicieni din ultima vreme. Au existat apeluri la creșterea protecției politicienilor germani.

Într-un alt caz, patru tineri sunt anchetaţi după ce un eurodeputat german a fost bătut în timp ce lipea postere electorale ale SPD în oraşul Dresda, din estul Germaniei. Politicianul a ajuns de urtgență la spital.

Totodată, membri proeminenţi ai Verzilor, partid aflat în coaliţia guvernamentală de la Berlin, au fost ţintele unor proteste violente în acest an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE