Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Șeful ONU, atac la producătorii de combustibili fosili: „Flirtăm cu dezastrul climatic”

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat o serie de critici la adresa producătorilor de combustibili fosili, avertizând că ne aflăm în fața unui dezastru climatic.

Prezent la Forumul Economic de la Davos, el le-a reproșat liderilor din domeniul petrolier că, deși știu foarte bine că modelul lor de afaceri are un efect devastator, continua să își extindă producția.

Antonio Guterres, secretar general al ONU: „Flirtăm cu dezastrul climatic. Fiecare săptămână aduce încă o poveste de groază privind clima. Emisiile de gaze sunt la un nivel record și continuă să crească. S-a ales praful și pulberea de angajamentul de a limita încălzirea globală la 1.5 grade. În absența unor noi măsuri, vom ajunge la o încălzire globală cu 2.8 grade. Și consecințele, așa cum știm cu toții, sunt devastatoare în mai multe părți ale planetei noastre. Pentru mulți, asta înseamnă condamnarea la moarte.

Astăzi, producătorii de combustibili fosili și cei care îi sprijină continuă să se grăbească să extindă producția, știind foarte bine că modelul lor de afaceri este incompatibil cu supraviețuirea umanității. Această nebunie (distrugerea umanității -n.red) ține de SF, deși știm că prăbușirea ecosistemului este un fapt științific rece și dur”.

Distribuie

Taguri