Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful Gazprom: Cantitatea de gaze livrată Europei ar putea fi insuficientă

Șeful companiei energetice rusești de stat Gazprom, Alexei Miller, a declarat că „nimeni nu poate oferi garanții” dacă Europa va supraviețui cu cantitatea de gaz pompată în prezent. Acesta a adăugat că, în cazul unei ierni grele, orașe întregi din Europa pot îngheța.

Alimentarea Europei cu gaz rusesc

„Referitor la întrebarea dacă Europa va supraviețui sau nu cu volumul de gaz pompat în instalațiile de stocare subterană pe care îl are în prezent, răspunsul este foarte simplu: nimeni nu poate da nicio garanție,” a explicat Alexei Miller, directorul Gazprom.

Președintele Vladimir Putin a spus ca Rusia poate continua să alimenteze cu gaz Europa, însă decizia aparține Uniunii Europene.

„Zice că mingea e la UE. Tot ce trebuie să facă e să deschidă robinetul. Rusia e pregătită să suplimenteze livrările,” a declarat Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Gazul rusesc poate ajunge în Europa prin conducta Nord Stream 1, care a fost recent avariată de mai multe explozii submarine. Liderul de la Kremlin se oferă să trimită gaze și prin conducta Nord Stream 2, care nu a funcționat niciodată și care este, de asemenea, avariată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE