Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Dumitru Buzatu, arestat preventiv. Șeful CJ Vaslui a fost prins când primea mită și momentul a fost filmat

Dumitru Buzatu, șeful Consiliului Judeţean Vaslui, a fost prins de procurorii DNA în flagrant, vineri seară, când ar fi primit mită o sumă importantă de bani, 1,25 milioane de lei. Acesta a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii DNA Iaşi.

Fiul lui Dumitru Buzatu, membru în Guvern, a fost prezent și el la percheziții.

23/09/2023 , 20:24

Dumitru Buzatu, arestat preventiv 30 de zile.

Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a lui Dumitru Buzatu timp de 30 de zile pentru luare de mită. Momentul în care apropiatul său i-a pus în mașină geanta cu bani a fost filmat.

Comunicat DNA: "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului Buzatu Dumitru, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08.05.2023 - 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. (...)

La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

23/09/2023 , 09:42

Dumitru Buzatu, reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii DNA Iaşi

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi, potrivit Agerpres.

Propunerea de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui va fi trimisă la Tribunalul Vaslui.

Acesta a fost adus în jurul orei 04,00 la audieri, după ce, în prealabil, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţa acestuia din comuna vasluiană Ştefan cel Mare.

22/09/2023 , 22:39

Percheziții acasă la Dumitru Buzatu. Fiul acestuia, Tudor Buzatu, este secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului

Șeful CJ Vaslui, unul dintre cei mai vechi lideri din Partidul Social Democrat, ar fi trebuit să favorizeze astfel o firmă să obţină un contract, au precizat surse judiciare pentru Agerpres.

Operațiunea este în desfășurare. Și în momentul de față sunt percheziții la domiciliul acestuia din localitatea Mărăşeni, comuna Ştefan cel Mare. La faţa locului este prezent şi fiul acestuia, Tudor Buzatu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, potrivit Agerpres.

Liderul PSD ar urma să fie dus la sediul DNA din Iași.

Președintele CJ Vaslui a primit mita cu bani marcați de DNA într-un restaurant, când lua masa.

Reacția premierului Marcel Ciolacu: „Toleranța pentru faptele de corupție este ZERO”

Marcel Ciolacu a avut o reacție rapidă și dură. Premierul a scris pe Facebook că va lua măsuri în legătură cu liderul PSD acuzat de corupție.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”

Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat se reunește sâmbătă, 23 septembrie 2023, de la ora 10.00, la sediul central.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE