Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Cristian Plută, directorul adjunct al ASSMB, a fost arestat preventiv pentru luare de mită

Cristian Plută, adjunctul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, alături de un alt inculpat.

19/09/2023 , 20:05

Cristian Plută, arestat preventiv pentru 30 de zile

Cristian Plută și încă un inculpat din dosar, Silviu Stăncilă, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații de la Curtea de Apel București, iar alți doi inculpați au fost plasați unul în arest la domiciliu și altul sub control judiciar. Toți patru fuseseră propuși pentru arestare preventivă de către procurorii DNA.

19/09/2023 , 20:05

Directorul adjunct al ASSMB a fost reținut pentru luare de mită

Marți dimineața, Cristian Plută a fost reținut într-un dosar de mită, în urma cercetărilor DNA, potrivit surselor Euronews România. Au fost reținuți și managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, și alte două persoane, iar alt suspect a fost plasat sub control judiciar. Persoanele în cauză ar fi primită mită în două tranțe, în valoare de zeci de mii de euro.

Directorul adjunct al Administrației Spitalelor ar fi luat mită în două rânduri: mai întâi 20.000 de euro, iar apoi 300.000 de lei. Au fost ridicate probe și înscrisuri de la sediul instituției, de la mai multe firme, dar și de la locuințele celor vizați în dosar.

Oana Sivache, directorul general al Administrației Spitalelor din Primăria București, este cea care a colaborat cu procurorii și a ajutat la destructurarea rețelei din propria instituție. Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București este finanțată din bugetul municipalității și se ocupă de 19 spitale și aproape 600 de cabinete școlare de medicină generală și de stomatologie din Capitală.

Oana Gabriela Sivache, directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București: "Mă întrebați dacă am respectat legea sau de ce nu am tăcut sau de ce nu am furat? Eu cred că orice cetățean are datoria morală, legală de a sesiza autoritățile, dacă are cunoștință despre vreo încălcare a legii. Respectarea legii nu este opțională pentru nimeni".

Știrea inițială:

Procurorii DNA desfășoară percheziții, începând de luni dimineață, la Administraţia Spitalelor Bucureşti, instituție care se află în subordinea Primăriei Capitalei.

Un oficial al ASSMB ar fi luat mită în două tranșe

Se fac cercetări legate de un dosar de corupție care vizează favorizarea unor companii la achizițiile publice, potrivit Agerpres, care citează surse judiciare. Principalul vizat ar fi directorul adjunct al Administrației Spitalelor, care ar fi luat mită în două tranşe, respectiv 20.000 de euro şi 300.000 de lei, conform sursei citate.

Au loc și percheziții domiciliare la opt adrese situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, dar și la sediile unor firme.

În plus, se fac verificări și în ceea ce privește numirea unor persoane în funcții de conducere la unele spitale din București.

Director general al ASSMB este la acest moment Oana Gabriela Sivache, iar director general adjunct este Cristian Plută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE