Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

STENOGRAME. ”Eu nu muncesc degeaba!” Cum își negocia mita de 210.000 de euro directorul din Administrația Spitalelor București

Interceptările făcute de procurorii DNA în dosarul mitei de la Administrația Spitalelor București arată discuții halucinante despre modul în care directorul adjunct de la instituția publică gestiona împărțirea mitei pentru diverse lucrări supraevaluate sau fictive, dar și pentru numirea unui apropiat în funcția de director al Spitalului Colentina.

Anchetatorii au stabilit, conform referatului că, adjunctul Administrației Spitalelor, Cristian Plută îi propunea denunțătoarei, directorul instituției, să primească o mită uriașă, de 210 mii de euro.

„Eu nu muncesc degeaba!” a fost argumentul pentru mită. Anchetatorii au decis reținerea directorului adjunct, dar și a altor trei suspecți în dosar.

În discuțiile interceptate de procurori, directorul adjunct al Administrației Spitalelor București îi propune directorului general, o întâlnire pentru a-i oferi o mită de 210 mii de euro. Directorul general, care are și calitatea de denunțător a înregistrat discuția.

Sursa: stenogramă din referatul DNA

Procurorii DNA spun că directorul adjunct al Administrației Spitalelor ar fi primit și 20 de mii de euro mită de la directorul interimar al spitalului Colentina pentru susținerea rămânerii la conducerea instituției.

Sursa: stenogramă din referatul DNA

Procurorii au descoperit și practica suspecților de a aranja lucrările de licitație.

Sursa: stenogramă din referatul DNA

Ancheta procurorilor a pornit chiar de directorul general al Administrației Spitalelor din București, care a făcut înregistrări cu telefonul mobil, cu suspecții din dosar.

Jurnalist: Cum ați ajuns să colaborați cu procurorii DNA?

Oana Sivache, director general Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București: Mă întrebați dacă am respectat legea sau de ce nu am tăcut sau de ce nu am furat? Eu cred că orice cetățean are datoria morală, legală de a sesiza autoritățile, dacă are cunoștință despre vreo încălcare a legii. Respectarea legii nu este opțională pentru nimeni.

Oana Gabriela Sivache a fost numită la conducerea instituției, care se află în subordinea Primăriei Capitalei cu sprijinul USR București și a înlocuit vechea conducere din mandatul fostului edil, Gabriela Firea. Cristian Plută a deținut postul de director interimar al instituției, fiind promovat în funcție de PSD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE