Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul de Stat al SUA, despre războiul Israel-Hamas. ”Facem totul pentru a ne asigura că ostaticii sunt eliberați”

Secretarul american de Stat a anunțat că Statele Unite vor veni în sprijinul Israelului pentru a respinge atacurile lansate de gruparea Hamas. De asemenea, Antony Blinken a criticat în termeni duri organizația militantă pe care a acuzat-o că folosește civilii ca scut uman.

Blinken a efectuat o vizită la Tel Aviv, unde a discutat cu premierul Benjamin Netanyahu despre asaltul de amploare lansat de gruparea Hamas în ultimele zile.

”Am discutat detaliat că Israelul trebuie să se apere, să-și apere poporul și cum pot SUA să ajute. Vom ajuta imediat. În Congres vom vota legi în acest sens”, a afirmat secretarul american de Stat.

De asemenea, Antony Blinken a precizat că s-a întâlnit familiile americanilor care au avut membri uciși aici sau au fost luați ostatici de gruparea Hamas.

”Pentru familiile celora care sunt dați dispăruți, este o mare îngrijorare legat de ce li se poate întâmpla. Nimeni nu trebuie să treacă prin așa ceva.

Facem totul pentru a ne asigura că ostaticii sunt eliberați. ât timp există SUA, Israelul nu va fi singur”, a mai precizat Blinken.

Antony Blinken: ”Hamas folosește în continuare civili ca scut uman”

”Hamas folosește în continuare civili ca scut uman, ceva ce au făcut înainte. Îi pun pe civili în calea răului pentru a-și proteja infrastructura.

E una dintre principalele probleme de care Israelul trebuie să o gestioneze”, a mai precizat șeful diplomației SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE