Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul american al Apărării, vizită surpriză la Bagdad. Lloyd Austin a declarat că trupele americane vor rămâne în Irak

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a făcut o vizită surpriză în Irak. Austin, fost comandant general al forțelor americane din Irak, este cel mai înalt membru al administrației Biden, care merge în țara arabă. El a precizat că se află acolo pentru a „reafirma parteneriatul strategic dintre SUA și Irak”.

„Cu doar câțiva ani în urmă, Daesh mărșăluia prin Irak, terorizând cetățenii și amenințând stabilitatea întregii regiuni. Drept răspuns, Statele Unite au coagulat o coaliție globală de 80 de țări, iar această coaliție a răspuns cererii guvernului suveran al Irakului de a coopera pentru a învinge acest inamic terorist nemilos.

Continuăm să credem că o mai mare integrare a Irakului cu partenerii săi arabi din regiune va aduce o stabilitate sporită, securitate și prosperitate și va oferi beneficii nu numai cetățenilor irakieni, ci și pentru toți oamenii din regiune”, a spus Austin.

Vizita are loc la aproape 20 de ani de la începutul războiului din Irak, ce a dus la răsturnarea regimului lui Saddam Hussein. Acum SUA și regimul de la Bagdad luptă împreună împotriva grupării teroriste Stat Islamic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE