Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Schimbările climatice amenință comunitățile tribale. Seceta și incendiile de vegetație au devastat un sat din New Mexico

Publicat de: Euronews

Schimbările climatice amenință comunitățile tribale. Seceta și incendiile de vegetație au devastat un sat din New Mexico. De când se știu, oamenii de acolo trăiesc din agricultură. Acum, localnicii privesc cu deznădejde pâraiele care seacă văzând cu ochii. În acest an, unii fermieri au decis să nu mai cultive porumb, pentru că vremea nu mai e prielnică.

Eugene Narajo își amintește cum bătrânii spuneau că apa va deveni un lux. Previziunea tristă s-a adeverit.

Eugene Narajo, agricultor din Santa Clara: „Odată, pe aici curgea multă apă. Vedeți, acum, apa în șanț este de doar trei sferturi.”

Seceta și incendiile de vegetație au afectat grav și pădurile

Seceta și incendiile de vegetație au afectat grav și pădurile care înconjoară satul Santa Clara.

Daniel Denipah, pădurar: „Înainte, aici erau foarte mulți copaci. Când te uitai în zare, nu vedeai dealurile, atât de bogate erau pădurile.”

Schimbările climatice au devastat și un canion sacru. Focul a distrus pădurile dese în care locuitorii s-au adăpostit și au vânat cândva. Oamenii însă nu-și pierd speranța și se roagă mereu pentru ploaie.

Oamenii din Santa Clara au început și procesul de împădurire a zonei. Totuși, pădurile nu vor mai fi ca altădată, spun specialiștii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE