Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Schimbarea plănuită de Rusia pentru războiul din Ucraina, dezvăluită de Serviciile Secrete Britanice

Ucraina a început contraofensiva la debutul lunii iunie, însă progresele sunt lente, dar semnificative, din punct de vedere tactic. În ultima vreme, acestea au apărut mai ales în vestul regiunii Zaporojie. Astfel, în urmă cu câteva săptămâni, conform secretarului american de stat Antony Blinken, rușii ar fi pierdut jumătate din teritoriul pe care îl cuceriseră.

În aceste condiții, Kremlinul ia măsuri, iar o nouă formațiune militară ar urma să apară, potrivit serviciilor secrete britanice, citate de Pravda. Oficialii militari ruși au ajuns la concluzia că este nevoie de trupe mai experimentate, astfel că se formează o nouă formațiune militară, Divizia a 18-a de Arme Combinate, care va fi trimisă în anumite zone, pentru operațiuni de luptă în direcții-cheie.

Rușii vor să înființeze o nouă formațiune militară

Potrivit britanicilor, această formațiune ar putea fi un amalgam de luptători cu experiență, care ar urma să întărească unele unități ce operează acum în regiunea Herson, inclusiv Batalionul 22, cel care formează în mod regulat garnizoana rusă în Crimeea.

Însă, conform informațiilor britanice, Divizia a 18-a de Arme Combinate va fi formată, în mare parte, din persoanele care au fost mobilizate ultima oară și se va concentra pe operațiuni defensive în sudul Ucrainei.

"Rusia caută probabil să maseze unități mai experimentate pentru a desfășura operațiuni de luptă în zone cheie. Există posibilitatea reală ca acestea să fie cele care au dus la recenta redistribuire a trupelor aeriene în Herson și în regiunea Orihiv, unde au loc lupte grele", se arată în raportul serviciilor secrete britanice.

Specialiștii britanici au raportat, anterior, că ofensiva Ucrainei în sud a fost una de succes, în timp ce cea rusească din Harkov nu a fost. Iar aceste aspecte au fost treptat confirmate și din alte surse.

Însă mai există un detaliu, pe care l-au scos la iveală serviciile secrete americane. Astfel, acestea susțin că operațiunile ucrainene de contraofensivă nu își vor putea atinge la timp obiectivul și nu vor ajunge în orașul-cheie Melitopol, din regiunea Zaporojie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE