Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste anti-Putin în orașe din Europa. S-au împlinit trei ani de când opozantul rus Alexei Navalnîi a fost otrăvit

Proteste anti-Putin au fost organizate în mai multe orașe europene. Oamenii au ieșit în stradă în ziua în care s-au împlinit trei ani de când opozantul Alexei Navalnîi a fost otrăvit. Protestatarii au criticat politica promovată de Kremlin față de opozanții vocali. La începutul lunii, Navalnîi a primit o a treia condamnare, de 19 ani de închisoare pentru acuzații de extremism.

Luptele grele de pe frontul din estul Ucrainei

Zeci de oameni au protestat în Helsinki și au cerut eliberarea lui Alexei Navalnîi. S-au împlinit deja trei ani de când opozantul rus a fost otrăvit. Kremlinul a respins orice acuzație. Totuși, întors în Rusia după un tratament pe care l-a făcut în Germania, Alexei Navalnîi a fost arestat.

Kirill Tsimkajenski, student din Rusia: ”<Nu sunteți singuri>, acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem. Toți cei care ne văd trebuie să știe că nu sunt singuri, că noi suntem alături de ei. Îl susținem pe Navalnîi, susținem opoziția din Rusia, susținem pacea în întreaga lume. Suntem împotriva lui Putin, împotriva dictaturii și a războiului.”

Între timp, presa occidentală scrie despre luptele grele de pe frontul din estul Ucrainei. Contraofensiva Kievului stagnează, notează The Washington Post. Publicația citează un raport al serviciilor de informații americane, care afirmă că Kievul nu va putea atinge prea curând obiectivul său cheie - recucerirea Melitopolului, un port și un nod de transport vital.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE