Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Opozantul rus Alexei Navalnîi riscă alți 15 ani de închisoare: „Poate că Putin nu mă urăște, ci mă adoră în secret”

Alexei Navalnîi, criticul lui Vladimir Putin, spune că a fost condamnat într-un nou dosar și riscă alți 15 ani, pe lângă cei nouă primiți în martie pentru fraudă și sfidarea instanței. Disidentul rus a anunțat, prin intermediul rețelelor de socializare, că acum a fost acuzat de crearea unei organizații extremiste și de incitare la ură față de autorități. Corespondentul Euronews Galina Polonskaya vine cu detalii.

Alexei Navalnîi a fost acuzat oficial într-un nou dosar penal

Cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin a explicat, într-o postare recentă pe Instagram, că de data aceasta este acuzat că a creat un grup extremist, că a incitat la ură față de oficialii și de oligarhii ruși și că a îndemnat organizarea de proteste ilegale în timp ce se află în închisoare.

Acesta ar fi al treilea proces al lui Navalnîi. El a fost arestat după ce s-a întors din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit în Rusia cu un agent neurotoxic.

Anul trecut a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare

Anul trecut a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea termenilor de eliberare condiționată, în așa-numitul dosar „Yves Rocher”.

Iar în martie a venit o altă condamnare, încă nouă ani într-o închisoare de maximă securitate, pentru delapidarea fondurilor donate organizației lui Navalnîi și pentru sfidarea instanței. Această nouă acuzație a fost pusă în aplicare cu doar câteva zile în urmă.

Alexei Navalnîi: „Poate că Putin nu mă urăște, ci mă adoră în secret, de aceea vrea ca eu să fiu ascuns ca el, într-un buncăr subteran, sub protecția unor oameni de încredere.”

Navalnîi ar putea primi încă 15 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat și nimeni nu se așteaptă la nicio surpriză aici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE