Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alexei Navalnîi pierde apelul privind etichetele primite de „extremist” și „terorist”

Liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, i-a fost respins marți apelul privind punerea sa pe lista de "teroriști și extremiști" ai statului.

Principalul critic al președintelui Vladimir Putin, în vârstă de 46 de ani, Navalnîi a luat parte online la procedurile judiciare.

Îmi susțin cu siguranță fiecare cuvânt al apelului. Cred că am fost înscris ilegal în acel registru, atât din punct de vedere procedural, cât și prin definiție și, desigur, este definiția care mă deranjează cel mai mult. Nu înțeleg de ce am fost etichetat nu doar extremist, ci și terorist

-Alexei Navalnîi

Navalnîi a fost arestat în ianuarie 2021, când s-a întors în Federația Rusă din Germania, acolo unde s-a recuperat dintr-o încercare de otrăvire cu Noviciok. A primit atunci o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru încălcarea eliberării condiționate, în urma unei condamnări pentru „fraudă”, prin plecarea sa în Germania.

Ulterior, în martie 2022, Alexei Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru fraudă și acuzații de sfidare a instanței, acțiuni pe care acesta le consideră „o mișcare motivată politic”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE