Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Institutul pentru Studiul Războiului: Armata ucraineană a făcut progrese mari în Zaporojie, pe fondul continuării operațiunilor de contraofensivă

Trupele din Ucraina au făcut progrese semnificative din punct de vedere tactic în vestul regiunii Zaporojie în ceea ce privește procesul contraofensivei, pe cel puțin trei sectoare ale frontului, este anunțul făcut de Institutul pentru Studiul Războiului.

Potrivit informațiilor, forțele ucrainene au ajuns la periferia nordică a localității Robotyne (la 10 km sud de Orikhiv) în vestul regiunii Zaporojie, deși stabilitatea și amploarea acestor poziții sunt momentan neclare.

Armata ucraineană a desfășurat atacuri terestre regulate spre Robotyne de săptămâni întregi, ca parte a operațiunilor lor menite să degradeze apărarea rusă.

Capacitatea forțelor ucrainene de a avansa până la periferia orașului Robotyne - pe care forțele rusești au dedicat eforturi, timp și resurse semnificative pentru a-l apăra - rămâne semnificativă, chiar dacă câștigurile ucrainene sunt limitate în acest moment.

Mișcările ucrainenilor au degradat semnificativ forțele rusești de apărare existente în zonă și au determinat comandamentul rus să trimită aceste elemente pentru a consolida apărarea rusă în acest sector critic al liniei frontului.

Practica Rusiei de a efectua redistribuiri laterale în sectoare cheie ale frontului va slăbi probabil și mai mult liniile defensive rusești în ansamblu, deoarece atât operațiunile rusești, cât și cele ucrainene fixează unități rusești în anumite sectoare ale frontului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE