Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salvare miraculoasă la 11 zile de la cutremur. O fată a trăit sub dărâmături mai mult de 248 de ore

O tânără de 17 ani a fost salvată în Turcia, la 248 de ore după cutremurele care au făcut până acum peste 41.000 de victime. Potrivit medicilor din orașul Kahramanmaraș, starea adolescentei este bună și nu are răni grave.

Tânără a fost scoasă de sub dărâmăturile unei clădiri, din orașul situat în apropierea epicentrului cutremurului devastator de săptămâna trecută.

Reporter: „Cum te simți? Ce ai mâncat, ce ai băut, cum ai supraviețuit?”

Aleyna Olmez, supraviețuitoare salvată după 248 de ore de la cutremur: „Sunt bine, mulțumesc. Nu am avut nimic cu mine, am încercat să fac să treacă timpul și să-mi distrag atenția de la situație.”

Un medic pediatru care a consultat-o pe tânără supraviețuitoare a precizat că aceasta va fi transferată la Ankara.

Dr. Cengiz Dilber, medic pediatru: „Trebuie să o scoatem din această zonă, din cauza efectelor traumei. Nu are nicio fractură semnificativă, funcțiile cerebrale sunt bune, zona toracică și toate organele sunt în stare bună. Dar vrem să o ducem într-un mediu mai bun.”

Adolescenta a supraviețuit timp de 11 zile sub dărâmături, pe o vreme geroasă. Familia fetei este acum alături de ea.

Guler Duman, mătușa fetei: „Suntem fericiți, mulțumită lui Dumnezeu. Cu voia lui Dumnezeu, când va fi pe picioarele ei, vom fi și mai fericiți. Mulțumim de o mie de ori lui Dumnezeu. Salvarea Aleynei este răspunsul la rugăciunile noastre. Ne-am rugat timp de 11 zile, și mulțumită lui Dumnezeu am reușit să o găsim sănătoasă.”

Dar salvări ca aceasta sunt din ce în ce mai rare. În Turcia, peste 100 de mii de oameni au fost răniți în urma cutremurelor și nu există încă o cifră oficială cu privire la câte persoane sunt încă dispărute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE