Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

"Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!" CNSAS publică imagini din arhivă cu tineri reținuți "pentru atitudinea lor rebelă"

Publicat de: Euronews

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a publicat, pe rețelele de socializare, niște fotografii din anii '80, în care apare tineri care fuseseră reținuți din cauza hainelor pe care le purtau, majoritatea inscripționate cu numele unor formații rock.

CNSAS a publicat imagini din arhivă cu tineri reținuți "pentru atitudinea lor rebelă"

"Vara s-a sfârșit, Electric Castle, UNTOLD și cam toate marile festivaluri s-au dus şi ele, cu atmosfera lor vibrantă. Amintirile, însă, rămân, iar bucuria de a-ţi vedea artiştii preferaţi, serile cu prietenii, răsăriturile de august şi starea de libertate pură îţi vor rămâne în suflet.

Te-ai gândit vreodată cât de privilegiat eşti pentru că poţi cânta împreună cu trupele tale favorite? Ştiai că au fost perioade în istoria noastră în care puteai fi cercetat pentru preferinţele tale muzicale şi că un tricou cu Metallica, Queen sau AC/DC te putea duce în faţa unui ofiţer de Securitate?

Astăzi vrem să-ți arătăm câteva imagini cu tineri din Bucureşti, care au fost reţinuţi la finele anilor ’80 pentru atitudinea lor rebelă şi pentru că purtau haine pe care inscripţionaseră numele formaţiilor pe care le ascultau.

Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!", se arată în postarea CNSAS, care a devenit virală în scurt timp. Iar reacțiile au fost diverse, de la cei care lăudau această inițiativă, la cei care au criticat-o vehement.

VEZI GALERIA
12 imagini

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE