Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rute alternative către stațiunile de la munte. Polițiștii rutieri anunță aglomerație pe Valea Prahovei

Românii au început minivacanța de Paște și o parte dintre ei au ales stațiunile de munte ca destinație pentru petrecerea sărbătorilor.

Centrul Infotrafic informează că în prima parte a zilei de vineri se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 1 Ploieşti - Braşov, pe sensul de urcare către staţiunile de pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană între localităţile Breaza şi Comarnic.

Rute alternative către stațiunile de la munte

Pentru a evita ca șoferii să petreacă ore întregi în trafic, polițiștii rutieri recomandă mai multe rute alternative pe care conducătorii auto să le folosească pentru a ajunge la destinație.

  • Bucureşti - Autostrada A3 - Ploieşti - Cheia - DN 1A Braşov;
  • Bucureşti - Autostrada A1 - Piteşti - Câmpulung - DN 73 Râşnov;
  • Bucureşti - DN 71 - Târgovişte - DN 72A - Câmpulung - DN 73 Râşnov;
  • Bucureşti - Târgovişte - DN 71 Sinaia.

Polițiștii rutieri le mai recomandă șoferilor să circule cu prudență, să adapteze viteza la condiţiile de trafic, să păstreze distanţa de siguranţă între autovehicule, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la fluidizare şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule, manifestând respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic.

CFR suplimentează vagoanele

Pentru cei care aleg să ajungă la destinația de vacanță cu trenul, CFR Călători a anunțat că în funcție de evoluția și dinamica traficului de pasageri, vor fi suplimentate operativ trenurile către cele mai solicitate destinații

Călătorii sunt sfătuiți să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren sau suportarea costurilor amenzii și să verifice site-ul cfrcălători.ro pentru informații actualizate despre circulația trenurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE