Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum vor circula trenurile în perioada de Paște. CFR Călători anunță suplimentarea vagoanelor

Publicat de: Euronews

În timp ce o parte dintre români își vor petrece vacanța de Paște acasă, ceilalți preferă stațiunile montane sau marile orașe pentru a se relaxa. La multe dintre trenuri biletele s-au epuizat deja. CFR Călători anunță suplimentarea vagoanelor pentru perioadele de trafic intens și oferă călătorilor recomandări.

"CFR Călători informează că în perioada Sărbătorilor de Paște sunt așteptate vârfuri de trafic și va opera cu întreaga capacitate tehnic disponibilă de transport, pentru asigurarea compunerii trenurilor. Astfel, în funcție de evoluția și dinamica traficului de pasageri, vor fi suplimentate operativ trenurile către cele mai solicitate destinații", se arată într-un comunicat.

Pentru evitarea aglomerației la anumite trenuri, călătorii sunt sfătuiți să își cumpere din timp biletele. Acestea pot fi achiziționate:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery).
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR, de la distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Reduceri la bilete

"Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10%; la cumpărarea biletelor de la automatele de vânzare din stații cât și online – direct de pe site sau din aplicația de pe telefon – se acordă o reducere de 5%, etc. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiază de 50% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a. Toate reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, în secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități", potrivit comunicatului.

Călătorii sunt sfătuiți să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren sau suportarea costurilor amenzii și să verifice site-ul cfrcălători.ro pentru informații actualizate despre circulația trenurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE