Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii vor evacuarea populației din Belgorod din cauza bombardamentelor Ucrainei

Autoritățile ruse din regiunea Belgorod, situată la granița cu Ucraina, le-au propus localnicilor să-și evacueze locuințele din cauza bombardamentelor lansate de forțele ucrainene. De asemenea, le-au cerut să-și securizeze ferestrele pentru a se proteja de schijele ferestrelor, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

De la sfârșitul lunii decembrie 2023, regiunea rusă Belgorod este ținta bombardamentelor ucrainene. Un atac fără precedent a fost lansat sâmbătă, când 25 de oameni au murit, iar alți peste 100 au fost răniți.

"Începând de astăzi, suntem pregătiţi să vă transportăm la Starîi Oskol şi la Gubkin (localităţi mai îndepărtate de frontieră, n.red.), unde veţi dispune de condiţii foarte confortabile, în camere încălzite şi sigure", a transmis guvernatorul regional Viaceslav Gladkov, pe Telegram, conform sursei citate.

Oficialul rus a catalogat situația din Belgorod, un oraș cu aproape 300.000 de locuitori, drept una ”dificilă”.

"Începând de dimineaţă mă aflu pe străzile care au fost avariate în timpul nopţii de bombardamentele asupra cartierelor rezidenţiale paşnice ale Belgorodului", a mai spus guvernatorul regiunii ruse.

Viaceslav Gladkov a prezentat și imagini cu pagubele provocate de atacurile ucrainene; ferestre distruse din cauza suflului exploziilor, mașini răsturnate sau ciuruite de schije de obuze.

În condițiile în care Rusia a atacat masiv teritoriul ucrainean cu drone și rachete în ultima săptămână, Ucraina a ripostat cu bombardamente asupra teritoriului rus, în special în regiunea Belgorod. Din acest motiv, autoritățile ruse au decis să amâne redeschiderea școlilor până pe 19 ianuarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE