Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii consumă mai multe antidepresive. Cheltuielile pentru aceste preparate au crescut cu 70%

Publicat de: Euronews

Cheltuielile rușilor pentru antidepresive au crescut cu 70% în perioada ianuarie-septembrie anul curent, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit agenției de știri TASS.

Cele mai mari vânzări de antidepresive au fost înregistrate în orașele Moscova și Sankt Petersburg. În condițiile creșterii cererii, producția internă de aceste preparate a fost majorată cu 24%, iar importurile cu peste 40%.

O creștere semnificativă – cu 44%, a fost înregistrată și la consumul de calmante. TASS nu precizează care este cauza creșterii cererii pentru aceste medicamente.

Totuși, în această perioadă Rusia a invadat Ucraina, a anunțat mobilizarea rezerviștilor, iar țările occidentale au impus sancțiuni dure, ce au afectat economia rusă.

De asemenea, mai multe companii străine s-au retras de pe piață rusă, iar mii de angajați și-au pierdut locul de muncă.

Producători importanți s-au retras din Rusia

Toyota, care a oprit în martie operaţiunile la fabrica sa din Sankt Petersburg din cauza perturbărilor în lanţurile de aprovizionare, a devenit primul mare producătorul auto nipon care a anunţat că nu va mai produce în Rusia automobile.

Şi Nissan a înregistrat luna aceasta o pierdere de 687 de milioane de dolari deoarece a vândut afacerea din Rusia pentru 1 euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE