Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ronnie O'Sullivan, campion la ediția inaugurală a Mastersului din Arabia Saudită. Nimeni nu a câștigat mai mulți bani într-un singur sezon

Marele Ronnie O'Sullivan, lider al clasamentului mondial, a câștigat ediția de debut a Mastersului de snooker din Arabia Saudită, World Masters Riyadh, chiar la debutul acestui sport în această țară.

Totodată, a fost și o premieră la World Masters. E primul turneu din lume în care s-a introdus bila aurie, care duce, după sine, la posibilitatea unui break maxim de 167, în loc de 147.

Ronnie O'Sullivan, campion la Mastersul de la Riyadh (Arabia Saudită)

În finala de la Riyadh, Ronnie O'Sullivan l-a învins pe campionul mondial în exercițiu, Luca Brecel, scor 5-2. Cu câteva ore mai devreme, Ronnie trecuse de Judd Trump cu 4-1.

Însă acel break maxim de 167 de puncte nu a fost reușit de nimeni în acest turneu care a avut, în premieră, 23 de bile. Cel mai aproape a fost John Higgins, în meciul cu Mark Williams, dar scoțianul a fost distras de niște fani din tribună și a ratat.

Dacă cineva ar fi reușit această performanță, s-ar fi ales cu un bonus suplimentar de 400.000 de lire sterline. În orice caz, Ronnie O'Sullivan a încasat un premiu de 245.000 de lire pentru acest trofeu și arată o formă excelentă în acest sezon.

De altfel, Ronnie este jucătorul care a reușit să câștige cei mai mulți bani într-un singur sezon. Până acum, cel supranumit "Racheta" a câștigat cinci competiții în acest sezon și a încasat o sumă uriașă.

Banii încasați de Ronnie O'Sullivan în acest sezon, doar din bursele din competiții:

  • 210.000 de lire sterline pentru Shanghai Masters, în septembrie 2023, când l-a învins în finală tot pe Luca Brecel
  • 250.000 de lire sterline pentru UK Championships
  • 250.000 de lire pentru The Masters
  • 100.000 de euro pentru World Grand Prix
  • 245.000 de lire pentru World Masters of Snooker (Arabia Saudită)

După finala lui Ronnie, directorul competiției din Arabia Saudită a anunțat că, în 2025, premiul special va fi de un milion de dolari pentru jucătorul care reușește breakul de 167.

Imediat, Ronnie a spus: "O să-l iau anul viitor. Nu vrei să primești totul deodată. Eu credeam că o să câștig turneul anul acesta, dar voi reuși Golden Ball anul viitor".

Turneul din Arabia Saudită a fost un adevărat succes, iar pe Ronnie l-a încântat chiar și muzica auzită între frame-uri.

  • Premiile totale de la Mastersul din Riyadh au fost de un milion de dolari (786.000 de lire sterline).

Promotorul acestui turneu și co-organizator este cunoscutul promotor de box Eddie Hearn. În ultima vreme, Arabia Saudită a fost scena unor gale uriașe de box, iar Hearn a fost protagonist.

În general, țările arabe cunosc o dezvoltare uriașă în ceea ce privește evenimentele sportive. Pe lângă investițiile în circuite de Formula 1, care au intrat de ceva timp în calendarul mondial, arabii au investit enorm și în sportul-rege, fotbal, acolo unde au ajuns staruri precum Cristiano Ronaldo, Benzema sau Neymar.

În plus, Arabia Saudită candidează la organziarea Cupei Mondiale din 2034, după "precedentul" Qatar, care a organizat acest turneu în 2022, unde a triumfat Argentina lui Messi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE