Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mondialul de snooker juniori, la București. Evenimentul are loc între 15 și 27 august, la sălile din sediul Rectoratului UPB

Publicat de: Euronews

Campionatul Mondial de Snooker destinat juniorilor a început azi, în București, cu turneul dedicat jucătorilor sub 16 ani. În anul în care aniversează 15 ani de existență, Federația Română de Snooker organizează, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, un triplu campionat mondial de snooker. Primii care au intrat în concurs sunt 38 de sportivi sub 16 ani, din 18 țări ale lumii.

Organizată la sediul Rectoratului Universității Politehnice din București, competiția va continua cu turneul destinat jucătorilor sub 18 ani. Pe 23 august începe concursul-vedetă, cel al sportivilor sub 21 de ani.

„Ei reprezintă viitorul acestui sport. Trebuie să avem grijă de juniori, căci, în caz contrar, nu vom avea jucători profesioniști de top pe viitor. Faptul că Universitatea susține acest eveniment și această idee este minunat. Cred că este pentru prima dată în Europa când am văzut un asemenea sprijin din partea unei universități”, spune Jim Leacy, vicepreședintele IBSF.

Semifinalele și finala turneului destinat jucătorilor sub 16 ani vor avea loc joi, iar accesul publicului este gratuit pe tot parcursul competiției. Vineri vor intra în concurs sportivii sub 18 ani. Pe 23 august  începe turneul destinat celor sub 21 ani, cu participarea celor mai buni tineri jucători din lume. Prezentă cu șapte sportivi în competiția care se va încheia pe 27 august, delegația României își propune obținerea unei medalii.

„Luptăm pentru a treia medalie a snookerului românesc. Prima medalie a fost obținută tot la Campionatul Mondial sub 18, în 2016, în Belgia, de Vladu Mihai. Recent, fetele au adus a doua medalie, locul trei la echipe feminin la Campionatul European din Albania”, spune Dragoș Cozmaciuc, directorul tehnic al Federației Române de Snooker.

Snooker-ul este una dintre cele trei discipline din familia biliardului şi aniversează în acest an 140 de ani de la apariție. Îşi are originea în biliardul englezesc, apărut în urmă cu peste 300 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE