Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Așii snooker-ului, la București. Universitatea Politehnica găzduiește Campionatul Mondial de Snooker U21

În aceste zile la București se desfășoară Campionatul Mondial de Snooker pentru tinerii Sub 21 ani. Avem doi români în cursă. Iar cei care vor să-i susțină o pot face la Universitatea Politehnica, acolo unde este organizat campionatul.

Davis este dublu campion mondial la snooker, la două categorii de vârsta: sub 16 ani și sub 18 ani. Spune că îi place mult acest sport pentru îi aduce echilibru. Iată sfaturile lui pentru cei care urmează să intre în competiți.

Davis, campion mondial: „Păstreaza-ți calmul. Bucură-te de fiecare moment. Dacă câștigi - minunat! Dacă nu - te întorci și te antrenezi, deci fără nici o presiune, bucură-te de joc!”

Doi români la Mondialul de snooker

La Mondialul de snooker pentru tinerii sub 21 de ani participa și doi români.

Tudor Muntean: „Încercăm să ne facem treaba în primul rând să ne bucurăm de joc, pentru că este cel mai important. Asta este cheia snookerului - partea mentală. Aproximativ 80% mental, 20% tehnica.”

Alexandru Marin: „Orice este posibil. Tratez fiecare meci ca cel mai important meci și să sperăm că ajung cât mai departe posibil. Trebuie să ai foarte multă muncă în spate și foarte multă răbdare și un mental destul de potrivit, răbdare ca să-ți poți să-ți dai seama că durează mult până când ajungi să ai rezultate.”

Competitia se încheie pe 27 august, iar cei pasionati de Snooker sunt invitați la Universitatea Politehnica, partenerul campionatului Mondial.

Dragos Cozmaciuc, antrenorul Federatiei României de Snooker: „Au șanse să ajungă în circuitul profesionist cât de repede. Campionatul are intrarea liberă. Livestreaming pe ibsf.info pe site-ul internațional al federației internaționale deci se pot urmări meciurile deci se poate veni în sală. Oricine este binevenit la acest eveniment.”

La campionat sunt prezenți peste 150 de concurenți din 25 de țări. În acest an snooker-ul, asa zisul nepot al biliardului, aniversează 140 ani de la apariție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE