Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sportivul român Cătălin Chirilă a revenit acasă. Campionul nu a avut parte de o primire oficială, dar a fost întâmpinat de prieteni cu flori

Sportivul român Cătălin Chirilă a revenit acasă, după ce câştigat încă o medalie la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen. Sportivul a obținut și bronzul în proba de canoe simplu 500 de metri, la o zi după ce a câștigat aurul european în proba de canoe simplu 1.000 de metri.

Ajuns în țară, campionul nu a avut parte de o primire oficială, dar a fost întâmpinat de prieteni cu flori.

A fost întâmpinat de prieteni cu flori

Cătălin Chirilă, canotor, campion mondial și european: „Medalia de aur de la mia de metri reprezintă confirmarea că nu a fost o întâmplare la mondiale, cum anumite persoane au gândit, confirmarea pentru mine că munca depusă și valoarea dezvoltată reflectă și poate fi fructificată prin aceste medalii. A fost destul de greu să închei această competiție. La proba de 500 s-a văzut că nu mai eram atât de energic, nu am mai reușit să țin acel finnish puternic, pe care l-am reușit la mia de metri. Visez la o vacanță, însă nu am timp de vacanțe. Mâine voi pleca la altă competiție, la Supercupă. Va fi o probă de 350 m și este atipic. Am concurat la 500, la 1.000, acum e scurtă, cu adversari puternici.”

Florin Popescu, antrenor: „Chiar mă bucur că Cătălin a reușit să facă această performanță în canoe simplu. Patru finale, patru medalii, e fantastic tot ce a realizat Cătălin, cu toate că noi am fost și în primăvară la două cupe mondiale, unde și de acolo ne-am întors cu patru medalii.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE