Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Chirilă a cucerit medalia de aur în proba de canoe simplu pe 1.000 metri. Eduard Novak: „Eşti un urmaş demn al marelui Ivan Patzaichin!”

Sportivul român Cătălin Chirilă a cucerit medalia de aur în proba de canoe simplu pe 1.000 metri, sâmbătă, la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen. 

Chirilă (24 ani), campion mondial în această probă, la începutul lunii, în Canada, a condus cursa de la un capăt la altul şi s-a impus cu timpul de 3 min 49 sec 681/1000, fiind urmat în clasamentul final de cehul Martin Fuksa, multiplu campion european şi medaliat la Mondiale, la 351/1000, şi de italianul Carlo Tacchini, la 1 sec 956/1000.

Ultima medalie europeană la canoe simplu 1.000 m a fost cucerită în 2011 la Belgrad de Iosif Chirilă (argint), iar ultimul titlu european a fost obţinut de Florin Mironcic (2006) la Racice.

Chirilă (CSA Steaua) va evolua duminică, de la ora 12:30 (ora României), şi în finala probei de canoe simplu pe 500 de metri, în care este vicecampion mondial la Halifax (Canada).

Tot sâmbătă, Oleg Nuţă va lua startul în finala probei de canoe simplu pe 200 metri (ora 15:28).

Ministrul Novak îl felicită pe Cătălin Chirilă

Ministrul Sportului, Eduard Novak, l-a felicitat pe sportivul Cătălin Chirilă, spunând că este un „urmaş demn al marelui Ivan Patzaichin”.

„Ce an incredibil are sportul românesc! Campionul nostru mondial, Cătălin Chirilă, a devenit şi campion european la canoe simplu 1000m. Felicitări, Cătălin! Eşti un urmaş demn al marelui Ivan Patzaichin! Felicitări şi antrenorilor Florin Popescu şi Petre Condrat!”, a scris Novak pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE