Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canoistul Cătălin Chirilă, la Euronews Romania: „Am avut două curse reușite astăzi. Trebuie să îmi apăr titlul de la Mondiale”

Sportivul român Cătălin Chirilă s-a calificat, joi, în finala probei de Canoe simplu - 500 m, în cadrul Campionatelor Europene de kaiac-canoe de la Munchen, la câteva ore după ce s-a calificat şi în finala de la 1000 m.

Chirilă, vicecampion mondial la 500 m, a câştigat seria sa cu timpul de 1min51sec213/1000 şi s-a calificat direct în finala prevăzută în data de 21 august. În finală s-au mai calificat direct câştigătorii celorlalte două serii, cehul Martin Fuksa (1min50sec460/1000) şi moldoveanul Serghei Tarnovschi (1min50sec452/1000). Fuksa este campion european en titre atât la 500 m cât şi la 1.000 m.

„Am avut două curse reușite astăzi și m-am calificat direct în finalele probelor de 1.000 și 500 de metri și îmi oferă privilegiul ca mâine doar să mă antrenez, să mă relaxez și să îi privesc pe adversari cum se luptă pentru a intra în finale. Trebuie să îmi apăr titlul de la Mondiale, pentru că voi lupta cu aceiași adversari. Bineînțeles, lipsesc cei din afara Europei. Adversarii s-au dovedit a fi la fel de puternici ca mine și mi-au dat ceva bătăi de cap, cel puțin la proba de 500 de metri. Voi merge mai încrezător. Imediat după cursă am tras concluziile și sincer nu mă așteptam să fie atât de simplu, dar la final proba de 500, cumva, a acoperit și efortul pe care nu l-am depus la 1.000 de metri și mi-a ajuns pentru astăzi”, a declarat Cătălin Chirilă, la Euronews Romania.

„Rezultatul nu m-a schimbat în vreun fel”

Chirilă a mai spus că „rezultatul nu l-a schimbat în vreun fel”.

„Am intrat imediat în pregătire în cantonament la Snagov și am fost nevoit să rămân focusat, cu picioarele pe pământ”, a mai spus el.

Canoistul a mai explicat că din punctul lui de vedere Campionatele Mondiale sunt, de fapt, competițiile supreme”.

„Cu toții cunoaștem că Jocurile Olimpice sunt competiția supremă, dar eu aș putea spune că este puțin diferit din punctul meu de vedere. Aș spune că Campionatele Mondiale sunt, de fapt, competițiile supreme, pentru că, bineînțeles, la Olimpiadă se ajunge foarte greu și numărul este restrâns, al sportivilor participanți. La Mondiale suntem mult mai mulți și acei adversari, chiar dacă nu sunt suficient de valoroși, sunt niște obstacole și asta ne epuizează destul de mult”, a conchis sportivul.

Ultima medalie europeană la Canoe simplu 1000 m a fost cucerită în 2011 la Belgrad

În proba de Kaiac2-1000 m, Vlad Olteanu şi Roland Kupas s-au clasat pe locul 6 în seria lor, cu 3min40sec951/1000, şi vor trage în semifinalele prevăzute pe 19 august.

Ultima medalie europeană la Canoe simplu 1000 m a fost cucerită în 2011 la Belgrad de Iosif Chirilă (argint), iar ultimul titlu european a fost obţinut de Florin Mironcic (2006) la Racice.

La Canoe1-500 m, Florin Mironcic a cucerit argintul în 2006, la Racice, dar în această probă nu avem un campion european.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE