Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kaiac-canoe: Cătălin Chirilă, aur la Mondialele din Canada. Primul titlu mondial în această probă, după 36 de ani

Sportivul român Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur în proba de canoe simplu de 1.000 de metri la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint și Paracanoe din Halifax, Canada.

Chirilă (CSA Steaua) a fost cronometrat cu timpul de 4 min 14 sec 28/100, după ce în serii fusese înregistrat cu cel mai bun timp, 3 min 59 sec 40/100.

Este pentru prima dată, în ultimii 36 de ani, când un român devine campion mondial la acestă probă. În vârstă de 24 de ani, sportivul din Tulcea, i-a învins pe brazilianul Isaquias Santos, campionul olimpic din 2021, și pe cehul Martin Fuksa, deținatorul recordului mondial al probei.

România a deplasat şase sportivi, conduşi de antrenorul principal Florin Popescu, la Mondialele de la Halifax, şi a avut ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6 şi una pe locurile 6-9, potrivit Agerpres.

Este al treilea titlu mondial cucerit pentru România în acest an, după ce înotătorul David Popovici, a fost medaliat cu aur în probele 100 și 200 metri liber.

Ultima medalie românească la Mondiale a fost în 2017, la Racice (Cehia), când Victor Mihalachi şi Leonid Carp au cucerit argintul la canoe dublu în proba de 500 m. Ultimul titlu mondial a fost adus în 2015 de echipajul masculin de canoe - pe 1.000 m (Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă, Ştefan Strat).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE