Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, medaliat cu aur și la 50 m liber la CE de înot pentru juniori de la Otopeni

Publicat de: Euronews

Sportivul român, David Popovici, a câştigat, vineri, încă o medalia de aur la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, el s-a impus în finala probei de la 50 m liber masculin cu timpul de 22,16 secunde.

„Proba mea preferată este de 100 liber, dar cu asemenea tribună, cu cât este proba mai scurtă, cu atât trăiește lumea mai mult cu mine, pentru că își dă seama mai greu cine câștigă. E un sentiment de nedescris și de neegalat,” a declarat Popovici imediat după câștigarea probei.

„E mai ușor să înoți, pentru că te simți în control”

David Popovici a declarat că era convins de succesul lui Vlad Ştefan Stancu de joi. Acesta a câștigat a cincea medalie a delegaţiei României la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, în proba de 1.500 m liber masculin.

„Am trăit mai mult cursa lui, decât cursele mele. Îmi place să fiu în rolul de spectator, mai ales că Vlad este un prieten foarte bun de-al meu, câteodată partener de antrenament și un înotător extraordinar și mi-a plăcut foarte mult să fiu, când am văzut că era la egalitate cu polonezul cu care se întrecea, am știut că o să îl ia, pentru că Vlad îmi creează și mie probleme la antrenament și știam că nu are nicio șansă, absolut nimeni,” a explicat David Popovici.

Întrebat dacă îi place mai mult să înoate sau să privească din tribune alți înotători, David a explicat că nimic nu se poate compara cu sentimentul pe care îl ai atunci când ești în bazin.

„E mai ușor să înoți, pentru că te simți în control. Când înoată altcineva sau urmărești pe cineva, ești mult mai emoționat, nu știi ce se întâmplă, e plăcut să fii spectator.”

David Popovici a reușit să câștige Aurul la proba de 200 metri liber din cadrul Campionatelor Europene de natație pentru juniori. Dublul campion mondial era marele favorit al cursei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE