Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Chirilă a câştigat încă o medalie la Campionatele Europene. A obținut bronzul în proba de canoe simplu 500 de metri

Sportivul român Cătălin Chirilă a câştigat încă o medalie la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen. El a obținut bronzul în proba de canoe simplu 500 de metri. Noua medalie vine la o zi după ce Cătălin Chirilă a câștigat aurul european în proba de canoe simplu 1.000 de metri.

Câștigătorul cursei a fost cehul Martin Fuksa

Cătălin Chirilă a terminat al treilea cursa de 500 de metri canoe simplu, cu timpul de 1:48:364. Câștigătorul cursei a fost cehul Martin Fuksa. Acesta a obţinut al optulea său titlu european în această probă. Pe locul doi s-a clasat moldoveanul Serghei Tarnovschi.

Cătălin Chirilă: „Se putea sa fie o cursă și mai bună, cel puțin așa mă așteptam de pe mal, să o abordez în cu totul altă manieră, dar medalia, cumva, pe la jumătatea cursei mi-am dorit-o. Mi-am dorit să fie măcar medalie de bronz, pentru că a fost o cursă foarte strânsă.”

Cătălin Chirilă este și vicecampion mondial la 500 metri

Cătălin Chirilă este și vicecampion mondial la 500 metri, titlu obținut la începutul lunii, la Campionatul Mondal din Canada. Ultima medalie obţinută de România la Europene în proba de canoe simplu 500 metri a fost adusă de Florin Mironcic, argint, în 2006.

Medalia de bronz obținută de Cătălin Chirilă a venit la o zi după ce a sportivul legitimat la Steaua a câștigat aurul în proba de canoe simplu 1.000 de metri. Canoistul în vârstă de 24 de ani este și campion mondial în această probă, titlu obținut acum două săptămâni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE