Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tarifele au crescut cu 20% pe litoral. Ce prețuri se găsesc acum în Mamaia pentru șezlonguri și mâncare

Prima zi a lunii iulie a venit și cu prețuri mai mari pe litoral. Tarifele la cazare cresc, de la 1 iulie, cu până la 20%, în toate stațiunile de la Marea Neagră.

Specialiștii în turism spun că aceste scumpiri sunt normale pentru această perioadă și că, până la sfârșitul lunii august, când se încheie sezonul estival, tarifele ar putea fi și mai mari. Cu toate acestea, turiștii nu renunță la vacanțele pe litoral. Când prețurile sunt mai mari - oamenii aleg mai puține nopți de cazare.

Traian Bădulescu, consultant turism: ”Nici hotelierii nu pot menține aceleași tarifuri pentru a avea un profit minimal și pentru a-și permite să-și plătească angajații. Dar din ce am văzut, situația aceasta nu-i face pe turiști să renunțe la vacanțe, doar că sunt turiști care sunt mai atenți la buget sau o familie care își permitea înainte să petreacă șapte, opt nopți, acum v-a alege eventual cinci, șase nopți, dar tot va călători.”

O zi de plajă la Mamaia diferă în funcție de ceea ce vrei să faci în această perioadă și dacă ți-ai rezervat vacanța din timp. Astfel, cheltuielile încep cu alegerea șezlongului.

Care sunt prețurile de anul acesta pe litoral

În Sudul stațiunii, cel mai ieftin șezlong costă 30 de lei.

Pentru o familie compusă din 2 adulți și 2 copii din start se duc 120 de lei. Pentru prânz, cel mai ieftin costă 50 de lei de persoană, la unitățile ”Împinge tava”.

Spre exemplu, un mic costă 5 lei, o porție de hamsie 10 lei, un șnițel 25 de lei, iar cea mai ieftină ciorbă, cea de legume, costă 14 lei. Pentru o ciorbă care are și carne, românii plătesc 20 de lei.

Pe seară, dacă doriți desert, o clătită costă între 10-13 lei, porumbul fiert 10 lei sau o porție de gogoși, la fel între 10 și 13 lei.

Stațiunea Mamaia se împarte în două. Partea de Sud, unde prețurile sunt mai pentru toate buzunarele și partea de Nord, unde sunt plaje tematice și cluburi exclusiviste unde prețurile cresc cu cel puțin 30 de procente.

Să nu uităm să punem la socoteală și parcarea: costă 4 lei pe oră în zonele exclusiviste și 2 lei pe oră în restul stațiunii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE