Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii aleg să meargă la munte de 1 Mai și Paște. Bugetul lor, cel mult 300 de lei pentru o cameră dublă pe noapte

Au rămas mai puțin de două săptămâni până la minivacanța de 1 Mai și Paște, când bugetarii vor beneficia de șase zile libere. Planurile sunt deja făcute. Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta cei mai mulți vor opta pentru o vacanță la munte, în detrimentul celei de pe litoral, arată datele platformei Travelminit.

Muntele, destinația preferată a românilor, de 1 Mai și Paște 2024

40% dintre cei care au răspuns sondajului spun că vor merge la munte în minivacanța de 1 Mai și Paște. Următoarele destinații sunt cele balneoclimaterice și litoralul - câte 20% dintre respondenți le iau în calcul pentru această vacanță scurtă. În același timp, vedem că 12% se gândesc la un city-break în aceeași perioadă.

Destinații alese:

  • 40% - munte
  • 21% - stațiuni balneoclimaterice
  • 20% - litoral
  • 12% - city-break
  • 9% - alte destinații

Care e bugetul alocat

Cei mai mulți dintre români - peste 67% - spun că ar plăti între 150-300 de lei pentru o cameră dublă pe noapte. În același timp, peste 15% dintre respondenți au un buget puțin mai mare - de 300-500 de lei.

În realitate, însă, aceste tarife pot fi diferite, uneori cu 5-10% mai mari în comparaţie cu opţiunea votată de respondenţi, mai ales dacă vorbim despre pachetele de cazare care includ şi mese sau servicii suplimentare.

Cazarea aleasă:

  • 36% - pensiuni
  • 24% - hotel de 1-3 stele
  • 21% - hotel de 4-5 stele
  • 10% - apartamente

Cei mai mulți dintre români aleg să se cazeze la pensiuni - 36%. Aproape jumătate au optat pentru hoteluri, în timp ce 10%, pentru apartamente pentru a beneficia de mai multă intimitate, mai arată sondajul.

Bugetarii vor avea o minivacanță de șase zile la începutul lunii mai, când se sărbătoresc Ziua Muncii și Paștele ortodox. Pentru că sărbătorile pascale cad, anul acesta, foarte aproape de 1 Mai – zi liberă prin lege, Guvernul a hotărât ca bugetarii să fie liberi și în data de 2 mai, astfel încât să se facă punte cu Paștele, sărbătorit pe 5 mai. Prin urmare, angajații de la stat vor avea o minivacanță prelungită, de pe 1 mai până pe 6 mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE