Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România va primi prima tranșa de bani din PNRR. Nicolae Ciucă: „Am reușit să îndeplinim țintele care erau în lista de obiective asumate”

România va primi prima tranșă de bani din PNRR. Anunțul a fost făcut chiar de către premierul Nicolae Ciucă în deschiderea ședinței de guvern. Premierul a spus că are în vedere înaintarea celei de-a doua cereri de plată.

Nicolae Ciucă: „Acești 15 miliarde de euro ne ajută să menținem economia funcțională și ne ajută să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am asumat prin Programul Național de Redresare și Reziliență și anume întreg procesul de reformă și modernizarea a României, concomitent cu asumarea guvernamentală pentru îndeplinirea obiectivelor legate de accederea noastră la Organizația pentru Cooperare și  Dezvoltare Economică. Este foarte important să avem în vedere că această aprobare pozitivă a primei cereri de plată se datorează faptului că am reușit să îndeplinim țintele care erau în lista de obiective asumate. Este o activitate pe care guvernul trebuie să o susțină în continuare. Sunt obiective și sarcini pe care le-am discutat de fiecare dată. Fiecare minister este responsabil pentru îndeplinirea acestora. Avem în vedere ca în luna octombrie să putem să înaintăm cea de-a doua cerere de plată și să ne asigurăm că la nivelul guvernului avem îndeplinite cerințele de coerență a aplicării PNRR. Este foarte important să vorbim despre aceste subicte.

În continuare astăzi vom duce la bun sfârșit ceea ce am asumat în ședința de guvern de miercuri și anume aprobăm HG pentru normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de Guvern 105 din acest an privind aprobarea continuării programului pilot pentru suportul alimentar pentru preșcolari și elevi în 350 de școli și sunt convins că la nivelul Ministerului Educației vor fi luate măsuri astfel încât aceste școli să fie alese dintre cele care au într-adevăr nevoie și să aibă o repartizare unitară și echilibrată la nivelul întregii țări, în mod deosebit acolo unde este nevoie. Desigur aprobăm și HG a Ministerului Muncii, hotărâre care de asemenea prevede norme metodologice privind aplicarea legii 196 din 2016 care vizează nivelul minim de incluziune”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE