Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Lider social-democrat: Mircea Geoană, candidat redutabil la prezidențiale dacă se înscrie în PSD

Publicat de: Dan Stancu

Mircea Geoană trebuie să se înscrie în PSD pentru a fi un candidat redutabil la prezidențiale și pentru a avea sprijinul social-democraților, este de părere Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele partidului.

„De 20 de ani, România a ales dreapta. Sigur, tot PSD este de vină că România a ales dreapta ca președinte. Mi-aș dori ca după 20 de ani ca PSD să dea un candidat care să devină președintele României”, spune Sorin Grindeanu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

„E membru PSD domnul Mircea Geoană? Pot să vorbesc doar despre membrii PSD. Nu am văzut o declarație în care domnul Mircea Geoană să își asume. A fost președintele meu de partid pe o perioadă de cinci ani. L-am susținut în 2009, am făcut campanie în Timiș pentru dânsul. Eu cred că va fi un candidat redutabil dacă își va arăta dorința și are nevoie de susținerea PSD”, adaugă Sorin Grindeanu.

Mircea Geoană a declarat în exclusivitate la Euronews România că nu poate confirma dacă va candida la alegerile prezidențiale din 2024 din România. Secretarul general adjunct al NATO a menționat că nu poate răspunde la această întrebare până nu își încheie funcția de adjunct al secretarului general al NATO.

„Mulțumesc pentru întrebare, dar am să răspund cum am răspuns și până acum și am să o spun la modul cel mai ferm, răspicat și onest. Atâta vreme cât sunt în această poziție foarte importantă la NATO, voi da 100% din atenția, energia și talentul meu acestei funcții. Este, cred, normal să te concentrezi pe munca importantă pe care o ai, pe încrederea pe care secretarul general mi-a dat-o și pe încrederea pe care națiunile aliate mi-au acordat-o. Acest lucru se va produce până în ultima zi a mandatului meu.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE