Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Economie la căldură și în școli. În unele unități de învățământ din Brașov ar putea fi maximum 19°C în clasă

La iarnă, elevii din Brașov ar putea învăța la temperaturi de 19 grade în clasă. Școlile încearcă să reducă facturile la utilități, iar părinții se pregătesc să trimită copiii cu o haină în plus în sălile de clasă.

O parte din școlile din Brașov pregătesc deja strategii de reducere a cheltuileilor cu încălzirea.

„Programul orar al cursurilor ne dă posibilitatea de reducere la limita de îngheț în perioada când nu suntem la cursuri și furnizarea agentului termic ca să aibă 19 grade în sala de clasă în timpul cursurilor.”, a declarat Ioan Șerbănuță – administrator Colegiul Tehnic ”Mircea Cristea” Brașov.

Părinții se gândesc la ce e mai rău. Cel mai greu va fi pentru școlarii din unitățile de învățământ neizolate termic.

„Cele care nu sunt branșate și au centrală proprie sper să aibă bani în buget să plătească gazul, deși, pare că iarna aceasta nu asta va fi problema, s-ar putea să ai bani în buget și să nu ai de unde să cumperi gaz. Se pune problema de unde îl iau, nu la cât.”, a adăugat Mircea Marin – director Serviciul Public Local de Termoficare Brașov.

Stocurile de gaz pentru încălzilea centralizată din municipiul Brașov sunt la aproximativ 60%, dar autoritățile spun că vor ajunge la 100% în perioada imediat următoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE