Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, tot mai aproape de Visa Waiver. Ambasadorul României în SUA: Am făcut pași extraordinari până acum

România este tot mai aproape de admiterea în Programul Visa Waiver. Într-o postare pe social media, ambasadorul României în SUA, a declarat că a avut o întâlnire cu ministrul de Interne al Statelor Unite în cadrul căreia au discutat despre aspectele tehnice ale admiterii României în acest program.

Reușita depinde de îndeplinirea criteriului ratei de refuz sub 3%

Concluzia a fost că, statul român ”a făcut pași extraordinari până acum”. Andrei Muraru a mai spus că reușita depinde de îndeplinirea criteriului ratei de refuz sub 3%, până la finalul lunii septembrie.

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA: Am avut o nouă întâlnire vineri, 22 martie a.c., cu Alejandro Mayorkas, Secretarul Departamentului Securității Naționale a SUA (ministrul de Interne al Statelor Unite). Ne-am concentrat discuția pe aspectele tehnice ale admiterii României în Programul Visa Waiver, având în vedere ambiția noastră de a îndeplini toate criteriile tehnice până la finalului anului fiscal american (finalul lunii septembrie 2024).

”Este în interesul securității și prosperitate ambelor state să reușim!”

Concluzia este, la jumătatea drumului, că România a făcut pași extraordinari până acum. Reușita depinde în mare măsură de îndeplinirea criteriului ratei de refuz (sub 3% până la finalul lunii septembrie). Este în interesul securității și prosperitate ambelor state să reușim!

Prin reînnoirea vizelor fără interviu, autoritățile vor să ajute la atingerea acestui criteriu. Astfel, din 2025 românii ar putea să nu mai aibă deloc vize pentru SUA.

Ce este programul Visa Waiver

Programul Visa Waiver permite majorității cetățenilor țările care participă la acest program să călătorească pe teritoriul SUA în scopt turistic sau de afaceri pe o periaadă de maximum 90 de zile, fără a fi nevoie de o viză.

Înainte de călătorie, cetățenii trebuie să solicite autorizația prin Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriilor (ESTA).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE