Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori din Turcia

România s-a clasat pe primul loc pe ţări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, care s-a desfășurat în Turcia, a anunțat joi Ministerul Educației. Elevii români au câştigat două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz.

”Vești minunate primite în această seară! România a obținut locul I pe țări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Antalya, Turcia!

Felicitări elevilor din lot, care se întorc acasă cu două medalii de aur, trei de argint și una de bronz”, a anunțat Ministerul Educației, pe Facebook.

Astfel, David Andrei Anghel, elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de aur şi punctajul maxim. Vlad-Titus Spătaru de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti a câștigat, la rândul său, medalia de aur, în vreme ce Andrei Moldovan, care învață la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Capitală, Robert Dragomirescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Toma Edward Torac, tot de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, au primit medalii de argint.

Medalia de bronz a fost câștigată de Andrei Giovani Chiriţă, elev la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti.

Coordonatorii lotului sunt conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti, şi profesorul Marius Perianu din cadrul Colegiului Naţional ”Ion Minulescu”, din Slatina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE