Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România a primit primul Aviz Formal pentru aderarea la OCDE. Ministrul Finanțelor: Este un pas vital pentru România

Publicat de: Euronews

România a primit Avizul Formal pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, adică OCDE.

Minsterul Finanțelor a făcut anunțul care spune că pasul este important după ce au fost realizate reformele pentru a alinia România la politicile și practicile OCDE în domeniul guvernanței bugetare.

Țara noastră are două obiective pe care și le-a propus: aderarea la spațiul Schengen, care s-a făcut parțial cu granițele maritime și aeriene și la OCDE.

"Ministerul Finanțelor, în calitate de punct focal pentru Comitetul Înalților Funcționari pentru Buget obține astfel, primul Aviz Formal din cadrul procesului de aderare a României la OCDE.

România a fost evaluată în cadrul Comitetului Înalților Funcționari pentru Buget la data de 19 decembrie 2023, reprezentarea fiind asigurată de Ministerul Finanțelor la nivel de secretar de stat, Carmen Moraru, respectiv director general, Ioana Burlă", precizează instituția, printr-un comunicat.

Anunțul făcut de Ministerul Finanțelor

"Evaluarea a vizat reformele întreprinse pentru a ne alinia la politicile şi practicile OCDE în domeniul guvernanţei bugetare. De la eficientizarea cheltuielilor, capacitatea de a face faţă provocărilor bugetare şi supravegherea eficientă a procesului bugetar, toate sunt principii cheie faţă de care ni se monitorizează atent progresele.

Un proces deloc uşor, aderarea la această organizaţie internaţională este un pas vital pentru România în călătoria către dezvoltare şi stabilitate economică. Tocmai de aceea suntem pe deplin implicaţi şi tratăm fiecare etapă cu maximă seriozitate.

Aderarea nu este doar un obiectiv, ci o necesitate pentru progresul şi bunăstarea românilor. A fi parte din OCDE nu înseamnă doar acces la expertiză de vârf într-o varietate largă de domenii, ci ne-ar deschide oportunităţi uriaşe: atragerea investiţiilor străine, stimularea inovaţiei şi creşterea competitivităţii sunt doar câteva dintre avantaje", a scris ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE