Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România a ajuns la un număr record de 5,75 milioane de salariaţi. Marius Budăi: ”Salariul mediu net a depăşit 1.000 de euro”

România a ajuns la un număr record de 5,75 milioane de salariaţi, a anunţat deputatul social-democrat Marius Budăi, fost ministru al Muncii. El a precizat, într-o postare pe contul său de Facebook, că "investiţiile publice şi ajutoarele de stat au creat noi locuri de muncă şi au garantat salarii decente".

"Avem un număr record de 5,75 milioane de salariaţi. Fiecare nou angajat contribuie la un sistem de pensii robust şi de încredere. Creşterea investiţiilor publice şi ajutoarele de stat au creat noi locuri de muncă şi au garantat salarii decente. Aceasta este calea spre un viitor sustenabil", a scris Budăi, potrivit Agerpres.

De asemenea, el susţine că salariul mediu net a depăşit 1.000 de euro.

"Creşterea salariilor şi a numărului de salariaţi conduc la consolidarea din ce în ce mai bună a sistemului de pensii din România . Este rezultatul direct al politicilor guvernamentale. Strategia PSD a dus la un număr record de salariaţi şi un salariu mediu net de peste 1.000 de euro. Este o creştere care reflectă nu doar cifre, ci şi grija permanentă a PSD privitor la viaţa cetăţenilor români. Un milion de contracte de muncă în plus faţă de anul trecut! Aceasta înseamnă mai multe contribuţii sociale, mai multă siguranţă pentru părinţii şi bunicii noştri", a adăugat fostul ministru.

Durata procesului de angajare în România

În România, durata medie a procesului de angajare se întinde pe o perioadă de 48 de zile, conform unui studiu. Interesant este faptul că în sectorul IT, caracterizat de cele mai înalte salarii din țară, acest interval de timp se prelungește. De asemenea, s-a constatat că luni reprezintă ziua considerată optimă pentru a aplica pentru un nou loc de muncă.

Potrivit cercetărilor, românii se confruntă cu o așteptare medie de aproximativ o lună și jumătate până să înceapă să lucreze în noul lor post. Cu toate acestea, domeniul cu cel mai îndelungat proces de recrutare este cel al marketingului și vânzărilor, cu o durată de 68 de zile. În IT, procesul de recrutare se întinde pe aproximativ 64 de zile.

Când vine vorba de alte domenii, situația este diferită. De exemplu, pentru a angaja un electrician, o companie are nevoie de aproximativ 20 de zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE