Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Roboții, soluția unor vânzări mai mari. Black Friday determină automatizarea mai multor industrii

Black Friday înseamnă vânzări record, iar pentru asta este nevoie de o logistică destul de complexă, astfel că marile companii și firme de curierat angajează oameni în plus pentru a face față acestei perioade. În ultima vreme, cele mai multe investiții au fost făcute în roboții industriali, care depășesc cu mult eficiența oamenilor.

Este și cazul unei companii, care a achiziționat primul robot, pentru automatizare. El, însă, are nevoie de ajutor uman, trebuie să fie programat, iar selecția produselor este făcută tot de oameni, motiv pentru care angajatorul le-a asigurat angajaților cursuri de pregătire pentru operarea unui astfel de robot.

Retailerii se așteaptă ca vânzările de anul acesta să fie în creștere față de 2021

Aceste investiții se ridică la zeci de milioane de euro și oferă o eficiență mai mare în perioade ca Black Friday sau de Sărbători. Retailerii se așteaptă ca vânzările de anul acesta să fie în creștere față de 2021. De aceea, s-au pregătit din timp.

Iulian Stanciu, președinte executiv eMAG: „Sunt 43 de milioane de euro doar în echipamentele hardware și software. Un robot din acesta are o capacitate de prelucrare de 500 de unități pe oră, oamenii pot face 100 de unități pe oră de om, deci crește foarte mult productivitatea.”

Black Friday are loc pe 11 noiembrie

În România, Black Friday are loc vineri, 11 noiembrie. Potrivit analiștilor economici, ediția din acest an a Black Friday va genera vânzări ce vor depăși 400 de milioane de euro. Consumatorii sunt sfătuiți să fie atenți la evoluția prețurilor înainte de reduceri.

Horia Constantinescu, președintele ANPC: „Există operatori economici ce profită, pentru a pune la dispoziția consumatorilor produse ce, aparent, beneficiază de un preț mult mai bun decât l-au avut în trecut, condițiile în care acest lucru nu se confirmă. Cel mai important sfat este legat de verificarea prețului cu mai mult timp înainte.”

Anul trecut, după Black Friday, amenzile date de Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor s-au ridicat la 358.000 de lei, pentru practici comerciale incorecte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE