Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Revolut vrea să lanseze o sucursală în România în 2024. Odată cu deschiderea ei, clienții vor avea parte de "mix de produse care vor fi oferite de sucursala locală, produse care vor fi oferite în continuare de banca din Lituania şi produse trading care vor fi oferite de grup", potrivit Agerpres.

La ce să se aștepte clienții

"Ca active probabil că vom fi în top 10. Ca număr de clienţi vom fi în top 3, dar ca active ţinând cont că am început partea de creditare nu ne putem compara cu o instituţie financiară care face acest lucru de 25 de ani. Cred că vom reuşi să ne situăm în top 10....Noi vom continua cu acest model full digital. Din punctul acesta nu se va schimba nimic. Se va schimba din punct de vedere al procesării plăţilor, din punct de vedere al unor produse şi servicii pentru că va exista un mix de produse care vor fi oferite de sucursala locală, produse care vor fi oferite în continuare de banca din Lituania şi produse trading care vor fi oferite de grup. În continuare vom avea acest ecosistem de produse şi servicii, iar din ele vom lua anumite produse şi le vom localiza. De exemplu, contul curent cu IBAN şi cu plăţile, acestea vor fi locale", a spus Gabriela Simion, general manager sucursala Revolut România.

În prezent banca are depozite în valoare de 550 de milioane de euro. Creditarea a fost lansată de mai puţin de un an şi până în prezent au fost date împrumuturi în lei echivalând 90 milioane de euro.

România, prima piață după numărul de clienți

Revolut este de cinci ani în România, prima piață din UE după numărul de clienţi retail şi a doua ca mărime la nivel global, după Regatul Unit.

Revolut are acum peste 2,8 milioane de clienţi retail, în România. După Bucureşti, unde are 540.000 de clienţi, Iaşiul devine al doilea oraş din România cu peste 100.000 de utilizatori Revolut. În ultimele 12 luni, clienţii români au efectuat 236 de milioane de tranzacţii cu cardul şi au depozitat în conturile lor Revolut mai mult de jumătate de miliard de euro.

Din mai 2022, şi antreprenorii români beneficiază şi de expertiza internaţională în plăţi şi digital banking oferită de aplicaţia financiară. Revolut Business a lansat iniţial o ofertă de patru planuri financiare pe piaţa locală, incluzând contul IBAN în moneda locală. În 12 luni, numărul clienţilor B2B s-a triplat, începând cu 30 aprilie 2023 faţă de 30 aprilie 2022.

Controverse de-a lungul anilor

Lansată la nivel global în 2017, Revolut Business a dezvoltat peste 20 de produse concepute pentru a ajuta companiile care doresc să-şi gestioneze mai eficient finanţele şi a procesat tranzacţii în valoare de peste 110 de miliarde de lire sterline pentru clienţii săi din segmentul de business.

Storonsky, un fost trader de instrumente derivate de la Credit Suisse și Lehman Brothers, a cofondat Revolut la Londra în 2015. Aceasta a crescut de la un card preplătit care oferea schimb valutar gratuit la o companie financiară cu peste 6.000 de angajați, care deservește 27 de milioane de clienți din 37 de țări, cu peste 50 de produse și servicii. Pe lângă transferurile de bani, oferă închirieri de locuințe, credit buy-now-pay-later și un serviciu care plătește salariile în avans.

Revolut s-a confruntat cu o serie de controverse de-a lungul anilor, scrie The Guardian: depunerea cu întârziere a conturilor, încălcări ale reglementărilor UE și amenzi, legăturile lui Storonsky, șeful companiei, cu Rusia și un mediu de lucru agresiv care ar fi determinat unii angajați cheie să părăsească compania. Storonsky a scris pe blogul firmei că se opune războiului și a anunțat că Revolut oferă sprijin ucrainenilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE