Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Replica primită de Elon Musk, după ce a spus că Taiwanul e parte din China

Elon Musk a avut o nouă declarație controversată, în care susținea că Taiwanul e "parte integrantă" din China. Însă afirmația sa a avut parte de o replică imediată a ministrului Afacerilor Externe din Taiwan, Joseph Wu.

"Ascultă, Taiwan nu e parte din PRC (n.r.: Republica Populară Chineză) și, cu siguranță, nu este de vânzare", a precizat Joseph Wu, citat de BBC.

Elon Musk a spus că Taiwan este parte integrantă din China

În declarația sa de la un summit, Elon Musk a reușit să-i enerveze pe taiwanezi după ce a spus că Taiwanul este pentru China, "ceea ce este Hawaii pentru SUA".

Polemica vine în contextul în care tensiunile dintre China și Taiwan sunt în creștere. Taiwan este stat autonom, însă autoritățile de la Beijing spun că Taiwanul aparține, de fapt, Chinei, și vor să dețină controlul insulelor pentru îndeplinirea politicii de reunificare, după cum a spus chiar președintele comunist Xi Jinping, aflat la al treilea mandat.

  • Taiwan are 24 de milioane de locuitori.

După incidentele din ultimul timp, China a efectuat, chiar în această săptămână, alte exerciții aeriene și navale în jurul Taiwanului. Guvernul din Taiwan a declarat că a detectat peste 40 de avioane militare chineze și aproximativ 10 nave în apele sale teritoriale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE