Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Un general american acuză China că doreşte să ''exploateze'' cunoştinţele militare ale forţelor SUA şi NATO pentru a-și îmbunătăți propria armată

Publicat de: Euronews

Şeful aviaţiei militare americane, generalul Charles Q. Brown, a avertizat vineri că China încearcă să "exploateze" cunoştinţele forţelor SUA şi NATO pentru a îmbunătăţi capacităţile forţelor sale armate, notează AFP.

Statele Unite consideră că China este o provocare majoră şi că menţinerea unui avantaj militar asupra acesteia este esenţială pentru a evita orice conflict cu Beijingul.

"Armata de Eliberare a Poporului (AEP) vrea să exploateze cunoştinţele şi competenţele voastre pentru a/şi umple lacunele din capacităţile sale militare", a scris generalul C.Q. Brown, care a fost nominalizat la funcţia de şef al statului major interarme, într-o scrisoare adresată membrilor forţelor aeriene.

"Companiile străine ţintesc şi recrutează talente militare pregătite de Statele Unite şi NATO în toate domeniile şi în toate specialităţile pentru a pregăti AEP în străinătate", a adăugat el.

"Vizaţi în primul rând formatorii, mulţi dintre cei care acceptă contracte cu aceste companii străine aduc atingere securităţii noastre naţionale, pun în pericol însăşi securitatea colegilor lor militari şi a ţării şi, poate, sunt pe punctul de a încălca legea", a subliniat generalul CO Brown.

 Tensiuni SUA - China

China şi Statele Unite şi-au reluat contactele în ultimele luni în speranţa de a stabiliza relaţiile bilaterale complicate.

Tensiunile au sporit în acest an, în special cu survolarea teritoriului american de către un balon chinez acuzat de Washington că este un balon spion. Problema Taiwanului, susţinut militar de Washington, dar pe care China îl consideră parte integrantă a teritoriului său, provoacă, de asemenea, scântei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE