Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Renașterea lui Brendan Fraser. Rolul memorabil din „The Whale” i-a adus primul Oscar

Brendan Fraser a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din filmul ”The Whale”, care are la bază piesa de teatru a lui Samuel D. Hunter.

În film, Fraser interpretează rolul unui profesor de engleză care suferă de obezitate morbidă, de 272 de kg, aproape de sfârșitul vieții, care încearcă să se reconecteze cu fiica sa adolescentă (interpretată de Sadie Sink, starul din Stranger Things).

Performanța lui Fraser marchează o revenire triumfală pentru starul trilogiei Mummy, după ce nu a mai jucat într-un rol principal din 2013.

Ce s-a întâmplat cu Brendan Fraser

Brendan Fraser a devenit un star de cinema în anii '90, cu roluri importante în filme precum Encino Man (1992), George of the Jungle (1997), The Mummy (1999) și Crash (2004).

Însă la mijlocul anilor 2000, probabil la apogeul faimei și al carierei sale, Fraser a dispărut complet din lumina reflectoarelor de la Hollywood.

Într-un interviu acordat în 2018 pentru GQ, Fraser a spus că a fost agresat sexual de Philip Berk, fostul președinte al Asociației Presei Străine de la Hollywood.

Berk a negat acuzațiile, susținând că "versiunea domnului Fraser este o invenție totală". Cu toate acestea, Berk i-a transmis lui Fraser scuzele sale.

"Scuzele mele nu recunoșteau nicio abatere," a spus Berk. "Dacă am făcut ceva care l-a supărat pe domnul Fraser, nu a fost intenționat și îmi cer scuze", a mai spus acesta.

Fraser a declarat că incidentul i-a cauzat o depresie severă și l-a determinat să se retragă din viața publică. "Mă învinovățeam și mă simțeam mizerabil", a declarat el pentru GQ.

Actorul a suspectat că a fost trecut pe lista neagră a HFPA, deoarece după acest presupus incident a fost invitat foarte rar la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur (găzduită de HFPA).

Însă, începând din 2018, cariera lui Fraser este în plină ascensiune - pe care mulți fani au catalogat-o drept "Brenaissance" pe rețelele de socializare.

El a jucat în filmul serial Trust (2018) a lui Danny Boyle, alături de Donald Sutherland și Hilary Swank, precum și în cel mai recent film al lui Steven Soderbergh, 'No Sudden Movie' (2021).

În ceea ce privește interpretarea sa din filmul ”The Whale”, multă lume a avut încredere că îi va aduce prima nominalizare și primul premiu Oscar din carieră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE