Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Michelle Yeoh, cea mai bună actriță în rol principal, scrie istorie la Premiile Oscar 2023

Publicat de: Euronews

Michelle Yeoh a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal. Actrița malaeziană a devenit duminică prima femeie asiatică ce câștigă premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, pentru interpretarea sa din filmul "Everything Everywhere All at Once".

"Trebuie să dedic acest premiu mamei mele și tuturor mamelor din lume, pentru că ele sunt cu adevărat supereroii și fără ele niciunul dintre noi nu ar fi aici în această seară", a spus ea.

"Pentru toți băieții și fetele care seamănă cu mine și care se uită la mine în seara asta, acesta este un far de speranță și de posibilități. Aceasta este dovada că visele devin realitate. Și doamnelor, nu lăsați pe nimeni să vă spună vreodată că v-a trecut vremea", a spus Yeoh potrivit Associated Press.

Yeoh a câștigat premiul în fața lui Cate Blanchett ("Tár"), câștigătoare a premiului Oscar în trecut, precum și pe Michelle Williams ("The Fabelmans"), Ana de Armas ("Blonde") și Andrea Riseborough ("To Leslie").

Yeoh părea favorită după ce a câștigat numeroase premii pentru rolul său, inclusiv Globul de Aur și premiul Screen Actors Guild, pentru interpretarea lui Evelyn, o imigrantă chineză, soție, mamă și operatoare de spălătorie.

Jamie Lee Curtis și Ke Huy Quan au câștigat, de asemenea, premiile Oscar pentru cea mai bună actriță și cel mai bun actor în rol secundar în același film. Daniel Kwan și Daniel Scheinert au câștigat pentru cei mai buni regizori și scenariu original pentru "Everything Everywhere All at Once", iar filmul a primit și premiul pentru cea mai bună imagine.

Yeoh și-a început cariera în lumea cinematografiei kung fu, dar a ajuns la celebritate în 1992, fiind colega lui Jackie Chan în "Supercop". Publicul american a ajuns să o cunoască și mai bine în deceniul următor cu succese precum "Tomorrow Never Dies" și "Crouching Tiger Hidden Dragon".

Pentru "Everything Everywhere", Yeoh a fost influențată de oportunitatea de a da voce mamelor și bunicilor imigrante care trec neobservate.

La 60 de ani, Yeoh a fost foarte solicitată de când s-a remarcat în rolul din "Crazy Rich Asians". De acolo, ea a făcut totul, de la un spinoff din "Star Trek" până la "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" de la Marvel.

Yeoh va putea fi văzută la sfârșitul acestui an în serialul Disney+ "American Born Chinese". De asemenea, ea se pregătește să lucreze din nou cu regizorul filmului "Crazy Rich Asians", Jon M. Chu, pentru adaptarea pe ecran a musicalului "Wicked".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE