Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reguli mai stricte dacă vrei să lucrezi în Marea Britanie. Cu cât a crescut pragul salarial pentru a obține viza de muncă

Ministrul de Interne James Cleverly a anunțat ridicarea pragului salarial minim pentru muncitorii străini. 

Este doar una dintr-o serie de măsuri pentru a reduce migrația netă în Regatul Unit al Marii Britanii, care vor avea efecte începând cu primăvara viitoare, notează publicația Aljazeera.

Cu alte cuvinte, migranții vor avea nevoie să câștige 38.700 de lire sterline pentru a-și obține vizele de muncă, în creștere de la 26.000 de lire sterline, conform planurilor stabilite luni de către ministrul de Interne britanic James Cleverly. El a precizat că guvernul are în vedere să reducă rata cu 300.000 de migranți în anii următori.  

Alte măsuri includ reactualizarea listei de locuri de muncă, exceptând domeniile unde există lipsă de personal, dar și reguli mai stricte pentru muncitorii care vor să-și aducă familiile. 

Premierul Rishi Sunak susține că s-a confruntat în ultimele luni cu presiuni din partea parlamentarilor din Partidul său Conservator pentru a veni cu o soluție împotriva recordului de creștere a migrației, înainte de alegerile care vor avea loc anul viitor.

Conform Biroului pentru Statistică Națională, până în luna iunie, în UK, au fost cu 768.000 mai mulți sosiți decât plecați, fiind vorba de cetățeni din afara UE, în creștere cu 179.000 față de acum patru ani. În schimb, s-a înregistrat o rată a migrației nete de 86.000 de cetățeni ai UE. 

Măsura împotriva migranților ar putea să ducă la noi dispute cu proprietarii de afaceri care au depus eforturi să angajeze muncitori străini, având în vedere deficitul forței de muncă după ce Marea Britanie a ieșit, oficial, din Uniunea Europeană în ianuarie 2020, notează Reuters.

Migrația netă în Marea Britanie a fost în 2015, cu un an înainte de referendumul Brexit, de 329.000 de persoane. De atunci, companiile din domeniul construcțiilor, ingineriei și cateringului au cerut guvernului să le permită să angajeze personal străin pentru a compensa lipsa pe piața muncii. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE